Megfáztam. És fáj a torkom. Különben is, miért van ilyen nyúlós-nyálas idő a nyár kellős közepén? Nyaff.
Hangulatjavítás és öngyógyítás céljából úgy döntöttem, hogy csinálok egy forró csokit a nap végére. Palócprovence-nál láttam egy nagyon jó receptet, aztán persze kiderült, hogy csili nincs itthon. 70%-os csoki helyett pedig csak tortabevonó (annak a maradéka, amit a férjem tortájára reszeltem), de ez nem riasztott vissza. Aztán kiderült, hogy a fahéj is pont elfogyott, de még ez sem érdekelt... ráadásként a sötétben, vakuval készített képem is ronda lett, de most még ez sem tud zavarni. Jól sikerült a hangulatjavítás! ;-)
Hozzávalók:
4 dl tej
10 dkg étcsoki
2 db kardamom
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj
fél dl brandy (vagy konyak, vagy rum... de most ez volt itthon)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a fűszerekkel (a kardamom magvacskáit természetesen kiszedjük a tokjából). Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokit, és olvadásig kevergetjük, esetleg takaréklángon. A bögrébe tesszük a brandyt, és rászűrjük az italt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése