2019. július 27., szombat

Nutellás-málnás torta



A lánygyereké az idei utolsó nyári születésnap. Idén nem készült tortakép, tavalyelőttieket tettem fel, ugyanis akkor a család (mínusz válogatós fiúgyermek) közölte, hogy ez az eddigi legjobb torta, amit sütöttem, és a kislányom azóta ragaszkodik hozzá. Most harmadik alkalommal ez a szülinapi tortája.

Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
25 dkg cukor
9 evőkanál hideg víz
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Továbbá:
1 üveg nutella (maradni fog belőle, de a legkisebb üveg - 100 g - kevés hozzá)
3,5 dl habtejszín
1 tasak habfixáló
málna

Elkészítés: a tészta hozzávalóiból a szokott módon vizes piskótát sütünk: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport, végül óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket is. Sütőpapírral béleljük egy 26 cm-es tortaforma alját, beleöntjük a masszát, és 180°C-on tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük, majd három lapba vágjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
Tálra tesszük az első lapot, megkenjük nutellával, rászórjuk a megmosott málna felét, rákenjük a tejszínhab kb. egynegyedét. Erre jön a második tésztalap, majd újra nutella, málna, tejszínhab, végül a harmadik lap, melyet már csak nutellával kenünk meg. A maradék tejszínhabbal bevonjuk az oldalát. Tejszínhabbal és málnával díszítünk.
A képen látható torta kicsi (talán 16 cm-es) tortaformában készült, ahhoz 2 tojásos vizes piskóta és 100 g nutella is elég volt, de tavaly és idén már a nagyban sütöttem. Tavaly az egészet nutellával vontam be, de a család úgy nyilatkozott, hogy úgy túl tömény.


Nincsenek megjegyzések: