2011. július 27., szerda

Szilvalekvárral töltött muffin

Mit csináljon az ember, ha van egy fél üveg olyan kemény szilvalekvárja, hogy úgy kell kivésni belőle a darabokat? Hát szilvás gombócot! Ha pedig arra nincs idő, akkor töltött muffint.

Hozzávalók:
15 dkg liszt
75 g cukor
fél csomag sütőpor
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
10 dkg olvasztott vaj/margarin vagy 1 dl olaj
1 tojás
tej
kőkemény szilvalekvár

Elkészítés:
A hozzávalókat a tojásig bezárólag alaposan összekeverjük. Ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy nagyon sűrűn folyó masszát kapjunk. A muffintepsi horpadásait kibéleljük papírkapszlikkal, és mindegyik aljára kanalazunk egy kicsit a tésztából. A lekvárból mogyorónyi darabokat vésünk a kanállal, és a tésztarétegre tesszük. A maradék tésztát tejjel hígítjuk, és rákanalazzuk a lekvárra. Előbb nagy, majd, ha megemelkedett a tészta, közepes lángon tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: