Pontosabban inkább palócgulyás, mert levesnek egy kicsit túl sűrűre sikeredett. Azért nagyon finom lett. A konyhámban éppen kiutálás alatt állnak az ízfokozókat, aromákat, tartósítószereket és társaikat tartalmazó alapanyagok, így ételízesítőt és gulyáskrémet sem használok (férjem időnként hiányolja is, pl. a körözöttből... ki hallott már ilyet!), helyette kipróbáltam egy Szárika nevű, kizárólag fűszerekből álló keveréket. Bevált!
Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb
40 dkg zöldbab
néhány szem krumpli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény
2 babérlevél
Szárika ételízesítő
tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon üvegesre sütjük. Közben a húst kockákra vágjuk. A hagymára rátesszük a húst, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, megfűszerezzük, beledobjuk a babérleveleket, és kis lángon főzzük. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot. Mikor a zöldbab is majdnem jó, beletesszük a meghámozott és kockákra vágott krumplit is. Ha már a krumpli is megfőtt, készen van. Tálaláskor tejfölt, esetleg friss kenyeret adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése