2011. május 31., kedd

Császármorzsa

Más néven smarni. Hétvégén sikerült beszereznem egy jó kis torokgyulladást, így nem sok kedvem volt a főzőcskézéshez, levest a fagyasztóból vettem le, a smarni pedig igazán hamar megvan. Én sok mazsolával szeretem, amit azonban a lánykám adagjából rendes Hamupipőke módjára ki kell csipegetnem, ha nem akarom, hogy az asztal alatt végezze. Hasonló sors várt a dédi isteni házi baracklekvárjában lévő barackdarabokra, hát fura egy ízlése van a kiscsajnak, az biztos, lehet, hogy bolti lekvár kellene neki, mert abban barackot tuti, hogy nem talál...

Hozzávalók:
30 dkg búzadara
0,5 l tej
10 dkg cukor
három tojás
csipet só
reszelt citromhéj
mazsola
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A búzadarát összekeverjük a tejjel és a mazsolával, és néhány órán keresztül áztatjuk, hogy jól megduzzadjon. Utána hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval felvert tojáshabot. Serpenyőben olajat melegítünk, és kevergetve megsütjük a tésztát.

Nincsenek megjegyzések: