2011. május 23., hétfő

Rakott zöldbab

Ma úgy döntöttem, kipucolom a mélyhűtőben megbúvó fél zacskó fagyasztott cuccokat, így vegyes gyümölcsleves és rakott zöldbab lett az ebéd. A rakott zöldbabot szeretem, mert gyors, egyszerű, és finom. Ráadásul jó előre el lehet készíteni.

Hozzávalók:
1 csésze rizs
40 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka)
friss vagy fagyasztott zöldbab
1 nagy pohár tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
pirospaprika

bors
olaj

Elkészítés:
Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzákeverjük a húst, és fehérre sütjük. Sóval, borssal, köménymaggal, pirospaprikával, apróra vágott fokhagymával ízesítjük, kevés vízzel felöntjük, puhára főzzük. A rizst kevés olajon megpirítjuk, kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntjük, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Jénai edénybe terítjük a rizst, rá a húst, arra pedig a zöldbabot. Alufóliával lefedve sütőben addig sütjük, amíg a bab megpuhul. Akkor rákenjük az olajjal, sóval és borssal összekevert tejfölt, és alufólia nélkül pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: