A férjem a múltkori tökfőzelék ismétlését kérte. A fagyasztóban meg volt három darab oldalas, azt sütöttem hozzá. Ez is az egyszerű és gyors receptjeim egyike, igazán nincs sok gond vele. Kizárólag főzelék mellé szoktam csinálni, mert az oldalas kissé zsíros, nagyon kell mellé valami zöldség.
Hozzávalók:
néhány szelet oldalas
1 óriási fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 babérlevél (erről most megfeledkeztem)
szemes bors
egész kömény
só
1-2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
Mindent bedobunk egy jénaiba (a hagymát természetesen megpucolva, karikákra vágva), összekeverjük, fedő rá, és mehet a sütőbe. Hideg sütőbe, nehogy a jénai elpattanjon. Akkor van kész, ha könnyen átmegy rajta a hústű. Ekkor levesszük a fedőt, és saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése