2011. augusztus 9., kedd

Almás tócsi

Igazából almás omlett a böcsületes neve, és az eredetije A Kismama babakonyhája című könyvből való. Ma ezt reggelizte a kis drága, és ahogy elnézem, holnap is ezt fogja, de holnapután és azután már nem, mert nem marad. Pedig a könyv szerint ez egy négy személyes adag...

Hozzávalók:
2 közepes vagy 1 óriási alma
citromlé
1 tojás
3 evőkanál liszt
tej
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az almát lereszeljük. A könyv szerint héjastul, én meghámoztam, nehogy a héjdarabkákon bukjon el az Egyen Almát A Gyerek projekt. Egy kis citromlével megcsepegtetjük, nehogy megbarnuljon, majd hozzákeverjük a tojást, a lisztet (egy evőkanálnyinak zabpehelylisztnek kellene lennie, de nem tartok itthon), és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, kis kanálnyi, ellapított halmok formájában, mint a tócsit. Szebb lenne porcukorral meghintve, de én ilyet még a kép kedvéért sem művelek.

Nincsenek megjegyzések: