Hull a szilva a fáról, meg a hűtőből is, ha nem vagyok elég óvatos, amikor kinyitom. Több irányból kaptuk, úgy néhány mázsányit. Úgyhogy gyümölcsleves készült, ezúttal szilvából. A lent közölt receptben egyébként az égvilágon semmi különös nincs, szerintem a háziasszonyok kilencvenkilenc százaléka így főzi a gyümölcslevest, viszont meg akarom örökíteni, mert nagyon finom lett ;-)
Hozzávalók:
15-20 szem szilva
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Ízlés szerint édesítjük és fűszerezzük. A lisztet simára keverjük némi főzővízzel. Nekem ez régebben elég ügyetlenül szokott sikerülni, mindig csomós lett, de rájöttem, hogy a lisztet először csak rázogatni kell a vízzel, aztán mikor már elég jól átázott, kell rá tenni még vizet, hogy bőven ellepje, és határozott mozdulatokkal elkeverni. Utána jön bele a tejföl, és így öntjük folyamatos keverés mellett a levesbe. Kevergetve kicsit besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése