2011. július 17., vasárnap

Túró Rudi torta

Mivel a lánygyerek kedvenc tápláléka a Túró Rudi (lenne, ha hagynám), kézenfekvő volt, hogy valami túrósat sütök, sőt, mi több, azon igyekeztem, hogy külsőre is hasonlítson a Nagy Pöttyöshöz. Mit ne mondjak, a vendégek közül nem sokan ismerték fel :-D anyósom a pöttyökről valami állat szemére asszociált, sógorom a zárófóliát nézte rákfaroknak, ehhhhhh............... a gyerkőcöt meg a tortánál jobban érdekelték az ajándékok és az unokatestvére, mindez azonban nem akadályozta meg anyát abban, hogy roppant elégedett legyen magával :-D
Fruktózzal készítettem a süteményt, így egyrészt diétás, másrészt a piskóta feltekerve nem törik.

Hozzávalók:
6 tojás
13 dkg fruktóz
15 dkg liszt
2 evőkanál olaj
50 dkg túró
fruktóz ízlés szerint
4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 nagy pohár natúr joghurt
valami közepesen folyékony, piros lekvár (én eperlekvárt használtam - szintén a férjem követte el)

Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a 13 dkg fruktózzal, belekeverjük a lisztet, az olajat, majd a tojáshabot. Kivajazott-lisztezett, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük (tiszta konyharuhán a legkönnyebb), és így hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, a felét összekeverjük az áttört túróval, fruktózzal és citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt tészta két végét levágjuk, és kialakítjuk belőlük a "zárófóliát". A többit megtöltjük a túrókrémmel. A joghurtból sűrű görög joghurtot készítünk úgy, hogy egy tiszta nejlonzokniba öntjük, és felakasztva hagyjuk kicsöpögni a savót. A zokni tartalmát összekeverjük a tejszínhab másik felével, és bevonjuk vele a tekercset, amelynek a két végére rányomkodtuk a zárófóliát. Lekvárból pöttyöket művészkedünk rá.

3 megjegyzés:

fokhagyma írta...

Pedig hasonlít egy becsomagolt túrórudira.

Zsófi írta...

Én sem vagyok normális, hogy ebéd után, desszertre vágyakozva ilyeneket nézegetek...

Az uradnak és a törpének nagyon boldog szülinapot!!!

Borcsa írta...

Utólag is nagyon szépen köszönjük!