Szintén almádi termés, ráadásul szép méretes. Kizárásos alapon megtöltöttem, mivel panírozni utálok (és nem is nagyon egészséges dolog), minden egyéb elkészítési mód pedig, úgymint cukkinis tócsi, leves, stb. ipari mennyiségű kaját eredményezett volna. Nem bántam meg, nagyon finom lett. Igaz, a törpe tejfölt követelt hozzá, de így még repetát is kért.
Hozzávalók:
1 nagy cukkini
40 dkg darált sertéscomb
trappista sajt
2 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
só
bors
oregano
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, keresztben két- vagy háromfelé vágjuk, a darabokat pedig hosszában ketté. A magokat kivágjuk. A maradékból a zöldséghúst kanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. 1-2 cm húsa maradjon. A kikapart részeket apróra vágjuk.
Az olajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, beletesszük a "kaparékot", és kis lángon megpároljuk. Utána rátesszük a húst, sóval, borssal, oreganóval és a péppé zúzott fokhagymával ízesítjük, majd kevergetve elfőzzük a levét. Lehúzzuk a tűzről, és ha kicsit kihűlt, belekeverjük a tojásokat. Beletöltjük a cukkinidarabokba, sajtot reszelünk a tetejére, és előbb fedő (alufólia) alatt puhára, majd anélkül pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése