2011. szeptember 29., csütörtök

Sajtos bundában sült hal

Ez következett a leves után. Jobban szeretem, mint a hagyományos panírozott halat, szerintem az egy kissé unalmas. Na jó, őszibarackbefőttel kísérve azért el szokott fogyni. A sajtoshoz most citromkarika volt, és főtt rizs, aminek láttán a férjemnek elkerekedett a szeme, és akkor már rájöttem, hogy talán ezt most nem kellett volna. Azért megette. A halnál is becsúszott egy kis hiba, sietve haltörzset kaptam ki a boltban a mélyhűtőből fagyasztott halfilé helyett, úgyhogy pucolhattam-filézhettem, bár a filézés túl szép kifejezés arra a trancsírozásra, amit kapkodva véghezvittem, azon izgulva, nehogy elkéssek a bölcsiből, mert ha nem lettem volna ott ebéd után, ahogy megígértem, a lánygyerek soha nem bocsátott volna meg nekem (jogosan). De odaértem. És az ebéd is elkészült. És még finom is lett. És a férjem gépe sem késett. Jól végződött a nap.

Hozzávalók:
kb. fél kiló halfilé (ennyi maradhatott ténykedésemet követően - nem vagyok jártas a halfeldolgozásban, sok volt a hulló anyag)
175 g trappista sajt
2 tojás

liszt a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halszeleteket felolvasztjuk, megtörölgetjük és megsózzuk.A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tojásokkal. A szeleteket lisztbe, majd a sajtos masszába forgatjuk. Nekem ez utóbbi most elég sűrű lett, így inkább rákentem a halszeletek mindkét oldalára, a forró olajban megolvadó sajt így is szépen, gyorsan bevonta a halat. Bő olajban sütjük, óvatosan forgatjuk, mert törhet. Citromkarikával díszítve, párolt rizzsel körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: