2011. május 4., szerda

Fehérboros almaleves

Nagyon szeretjük a különböző gyümölcsleveseket. Már alig várjuk a cseresznyét, málnát, epret, meggyet, egrest, satöbbi... de azért még az alma sem unalmas!

Hozzávalók:
3 db alma
1 dl tejszín
fél csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
fahéj
fél dl fehérbor

Elkészítés:
Az almát meghámozom, kivágom a csutkáját, és darabokra vágom. A cukorral, a fahéjjal és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, felteszem főni. Ha meg(és nem szét!)főtt, akkor a pudingport csomómentesre keverem egy kis főzővízzel, majd a tejszínnel. Folyamatos kevergetés mellett visszaöntöm a levesbe, besűrítem, majd hozzáöntöm a bort, és egy picit még kevergetem, amíg az alkoholtartalma elillan, így gyerek- (és a férjemnek munkahely-) kompatibilis lesz :-)

3 megjegyzés:

fokhagyma írta...

Így meg nem készítettem az almalevest, pedig nagyon szeretjük. Mindenképpen kipróbálom és megírom az eredményt.

Zsófi írta...

Gyerek híján, ha kipróbálom a levest, biztos nem fogom sokáig kevergetni, nehogy az alkoholtartalma elillanjon;)

fokhagyma írta...

Én kipróbáltam. A bort kihagytam belőle, de tettem bele szegfűszeget. Tényleg nagyon finom lett. Olyan krémes.