2016. április 3., vasárnap

Tűzálló tálban sült lazac

Ha már visszatértem, akkor rögtön dupláznék is.
Nem nagyon szoktam ugrani az akciókra, de amikor a minap egy hiperszuperben járva lazacot hirdettek akciós áron, azért a halpult felé vettem az irányt. Elvolt a fagyasztóban egy hétig, aztán ma vasárnapi ebéd lett belőle. A recept a Kismama babakonyhájából származik.

Hozzávalók:
1 kg lazacfilé
1 nagy fej lilahagyma
citromlé

bors
kakukkfű
vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:
A halról, ha bőrös, lehúzzuk a bőrt, és kb. 15 dekás szeletekre vágjuk. Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, kivajazott tűzálló tálba tesszük a szeleteket, fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk, és mehet másfél-két órára a hűtőbe. Kivéve lilahagymát karikázunk rá, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Fóliát nem tettem rá.


Nincsenek megjegyzések: