2013. július 12., péntek

Torta sütés nélkül


Eljött a július, és vele együtt a születésnapok, sorrendben: fiúgyerek, apa, lánygyerek. A férjem tavaly meg is jegyezte: szüljél még egyet, hátha végre eltalálod! :-D aztán a krónikus kialvatlanság egy időre elvette a kedvét az ilyen megjegyzésektől. Egy időre...
Az októberi kakukktojásnak tehát ebben a hónapban nincs más feladata, mint a nagyüzemi tortagyártás. Az idei első tortát mégsem én sütöttem, mivel a fiúgyerek első születésnapját a Balatonon ünnepeltük, és úgy gondoltam, majd otthon tortázunk, apu és Éva azonban megelőztek, és meglepték a három ünnepeltet egy gyönyörű és isteni finom kakaós-meggyes tortával. Jól variálható recept, azonnal leírtam, garantáltan műsorra fogom még tűzni.

Hozzávalók:
1 nagy doboz babapiskóta
1/2 l habtejszín
1 nagy + 1 kis pohár tejföl
3 evőkanál cukor
1,5 dl gyümölcslé (jelen esetben meggy)
10 dkg aprított gyümölcs (most meggy)
ízesítők, most kakaópor és egy pici rumaroma került bele, de lehet vaníliás cukor, fahéj, citromhéj, stb. a felhasznált gyümölcstől függően
díszítés: csokireszelék és gyümölcs (most meggy és cseresznye)

Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk alufóliával. A legalább 12 órára behűtött tejszínt felverjük, és a piskóta meg a díszítésre szánt anyagok kivételével óvatosan összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A tortaforma aljára simítunk egy adag krémet, erre jön egy réteg piskóta, majd újra krém, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok és meg nem telik a forma. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap óvatosan tálra borítjuk, levesszük róla a tortaformát, és díszítjük a tortánkat.


Nincsenek megjegyzések: