2012. szeptember 26., szerda

Szilvás csirkenyárs

Évek óta őrizgetünk az evőeszközös fiókban néhány bicikliküllőből készült nyársat. Valamikor régesrégen rablóhús sült rajta anyóséknál, aztán hozzánk került, leettük róla a kaját, de a nyársakat nem származtattuk vissza. Felhasználásuk széles körű volt, a sütemények tűpróbáját rendszerint ezzel végeztem, de amióta letört a mosógép ajtajának a fogantyúja (vagy mi a szakszerű neve annak a műanyagfülnek, aminél fogva felnyitom a gépet), azóta azt is egy ilyennek a segítségével nyitom ki. Aztán tegnapelőtt valami véletlen folytán eszembe jutott, hogy akár eredeti rendeltetésének megfelelően is használhatnám. Tűzpadkánál találtam egy szimpatikus szilvás nyársat, el is készítettem a magam verzióját.

Hozzávalók (4 nyárshoz):
10 nagyobb szem szilva
egy csirkemellfilé
2 fej hagyma
bacon
olaj

bors

Elkészítés:
A szilvákat kimagozzuk, megfelezzük. A csirkemellet húsz darabba vágjuk, műanyag dobozba tesszük, kevés olajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, kézzel jól összeforgatjuk. A bacon-ből húsz szeletkét vágunk (nem tudom, mennyi lehetett az egész mennyiség). A hagymákat nyolcadoljuk, az így kapott tizenhat darabból a négy legnagyobbat még kettészedjük.
A nyársakra felváltva felhúzzuk a hozzávalókat, majd alufóliába csomagoljuk őket, és forró sütőben megsütjük. Nálunk tepsiben sült krumpli volt a körete.


Nincsenek megjegyzések: