Vagy lapcsánka, lepcsánka, tócsni, cicege, berét, mackó, ahogy tetszik. Otthon, Veszprémben tócsi volt, itthon, Debrecenben lapcsánka. A lényeg, hogy finom. A fotót sütés közben kellett készíteni, mert az olajból kiszedett darabok nulla percet töltöttek a jénaiban, ahol fényképezni terveztem őket, a "várjátok meg, amíg kisütöm, lefotózom, aztán vacsorázhatunk" mondat pedig tisztán érzékelhető lincshangulatot eredményezett. Ez a kaja az aprónépnek is bejött, bár ne panaszkodjak, a répa, a krumpli és a cukkini ellen amúgy sem szokott kifogást emelni.
A kép láttán megbotránkozó mintaháziasszonyok (olvas engem ilyen?!) kedvéért elmondom: igen, természetesen, magától értetődik, hogy vacsora után lesuvickoltam a főzőlapokat!
Hozzávalók:
6 db közepes krumpli
1 db cukkini
1 kis darab sárgarépa
2 tojás
4 evőkanál liszt
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, a krumplikat meghámozzuk, a cukkinit csak megmossuk, és a végét levágjuk. Mindent megreszelünk, összekeverünk, majd hozzákeverjük a tojásokat és a lisztet. Sóval és borssal ízesítjük. Seprenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, kanálnyi halmokat teszünk bele a masszából, ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük. A cukkini miatt lágyabb, mint a hagyományos tócsi, így a forgatást óvatosan kell intézni, ha nagyon nem akarna egy darabban maradni, mehet még egy kis liszt a masszába. Fokhagymával bedörzsölve, tejföllel megkenve tálaljuk.
2 megjegyzés:
Borcsikám, nem vagyok mintaháziasszony, úgyhogy engem az sem zavart volna, ha olajos marad a sütőlap:) Viszont ettől most megjött az étvágyam (jó az este negyed 10 után...?:))
Persze, teljesen jó! Neked most kell az energia a nagy kalandhoz, nem? ;-)
Megjegyzés küldése