2012. április 25., szerda

Mákos guba

Egyfelől megúszós megoldás egy tartalmasabb leves után, másfelől szerelmi vallomás, mivel ez a férjem kedvence ;-) szerencsére öt perc alatt kész van.

Hozzávalók:
8 szikkadt kifli
7 dl tej
20 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
mazsola ízlés szerint (az én férjem ízlése szerint rumba áztatva - bátor ember, a munkahelyére vitte ebéd gyanánt, a leánygyermek ízlése szerint meg természetesen kiválogatva)

Elkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. A kiflit karikákra vágjuk, mély tálba tesszük, megszórjuk a porcukros mákkal (porcukor ízlés szerint: hogy összekeverés után olyan színe legyen a máknak, mint a mákos tésztán;-)), leöntjük a forró vaníliás tejjel, rászórjuk  mazsolát, jól összeforgatjuk, és lefedve állni hagyjuk. Egy kicsit. Amíg kibírjuk :-D


Nincsenek megjegyzések: