Van egy nagyon jó töltött padlizsán receptem. Viszont padlizsán még csak olasz volt a zöldségesnél, ellenben szembejött velem a polcon két magyarországi születésű patisszon, nem gondolkodtam sokáig, hogy magammal vigyem-e őket. A recept patisszonra hangolva is működött.
Hozzávalók:
2 db patisszon
35 dkg darált sertéscomb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
sajt a tetejére
kakukkfű
só
bors
olaj
Elkészítés:
A patisszonokat meghámozzuk, ha kisebb, félbe, ha nagyobb, negyedekbe vágjuk, a magvas részt kanállal kikaparjuk, kidobjuk. Az így keletkezett kis üregeket nagyobb üregekké szélesítjük, az így nyert forgácsot azonban nem dobjuk el, hanem félretesszük. Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a húst, rádobjuk a patisszon-forgácsokat, pici vizet öntünk alá, fűszerezzük, és fedő alatt megfőzzük. A kivájt tökdarabokat tűzálló tálba tesszük, megtöltjük a húsos keverékkel, megszórjuk sajttal, majd alufóliával lefedve addig sütjük, amíg a patisszon megpuhul. Az alufóliát ekkor levesszük, hogy a sajt megpirulhasson. Én tejföllel szoktam tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése