Tortagyártás este háromnegyed tíztől, miután elaludt a család....
A fiúgyerek után a férjem következik. Gyors és lehetőleg sütés nélküli tortát szerettem volna, Maimoni tiramisu-tortája már régóta várólistán volt, és minden kritériumnak meg is felelt. Igaz, én nem mertem bele Amaretto-likőrt tenni (főleg, hogy nincs is itthon), kávét meg pláne nem, elég aktívak a törpéim koffein nélkül is. A fogadtatás vegyes volt, az ünnepelt odáig volt érte, a lánygyereknek is ízlett, a fiúgyerek azonban csak a díszítést ette le róla, utána meg egy fél csomag mazsolát. Amit a lányom rendszerint kiköpköd. Legalább nem vesznek össze rajta.
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
500 g mascarpone
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1,5-2 dl kávé (vagy Maci-kávé, mint most nálam)
kakaópor
Elkészítés:
A tejből és a pudingporból a szokásosnál sűrűbb pudingot főzünk. Beletesszük a vaníliás cukrot, és ízlés szerint édesítjük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a mascarponét.
A babapiskótákat megmártjuk a kávéban. Kirakjuk vele a tortaforma alját. Erre simítjuk a krém felét. Erre újabb sor áztatott piskóta jön, majd a krém másik fele.Kakaóporral (ill. én a lánygyerek vesehomok-hajlama miatt Maci-kávéval) megszórjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük . Tálaláskor ízlés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése