2013. február 17., vasárnap

Karfiol-krémleves

Nehogy azt higgyétek már, hogy kizárólag sütin élünk :-) imádom a krémleveseket, és egészségesebb is az összeturmixolt főtt zöldséggel sűríteni, mint a rántással (régi jó iskolai menza-emlékek, óóóó). Most a karfiol volt soron, és a legifjabb kivételével (aki még nem kaphat ilyet - na, ő viszont vígan eszi a céklapürét), az egész család zokszó nélkül megette. De karfioltortát azért nem fogok sütni :-D

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 kis pohár tejföl

bors
szerecsendió
esetleg húsleves

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, fazékba tesszük annyi vízzel vagy húslevessel (nálam fele-fele volt), ami bőven ellepi, és puhára főzzük. Ezután simára turmixoljuk, fűszerezzük, belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk. Pirított kenyérkockával vagy anélkül tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: