Szóval, ahogy az előző bejegyzésben említettem, nálunk a gyümölcsös, joghurtos vagy túrós sütemények készülnek leggyakrabban. A minap például azon gondolkodtam, mit kellene alkotni egy gulyásleves levezetéseképpen, és egy (mazsola nélküli) mazsolás túrótorta receptjénél kötöttem ki, a változatosság kedvéért megint innen. Nem részletezném megint, kinek a kedvéért kellett ismételten kihagyni a mazsolát. Ha sem a férjem, sem én nem köpködjük az asztal alá a töpörödött szőlőszemeket, akkor - kizárásos alapon - vajon melyik családtag tesz ilyet? ;-)
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
4 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
2,5 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja
esetleg mazsola
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Hozzákeverjük az áttört túrót, tetszés szerint hozzátesszük vagy kihagyjuk a tetszés szerinti mennyiségű, beáztatott és megszikkasztott mazsolát, belereszeljük a citrom héját. Hozzákeverjük a búzadarát is, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Egy tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával kihintünk, beletöltjük a masszát, és először forró, majd a tészta megemelkedése után közepesre mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük.
Bevonhatjuk csokimázzal is, nálunk férjem-féle szederlekvár volt a kísérete.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése