Dobozolva, mivel a férjem itthonról szállítja a kaját. Mivel nagyjából meggyógyultam, lassan nekem is villantanom kell valamit a munka frontján, így egy ideig vége a nyugis itthoni főzőcskézésnek, hétvégén pedig előadás lesz az egyetemen. Lehet, hogy most egy időre ez a főzelék az utolsó alkotásom. Egyszerű, de nagyszerű! ;-)
Hozzávalók:
1 kis fej fehérkáposzta
1 nagyobb, üveges sűrített paradicsom
1 fej hagyma
két evőkanál liszt
olaj
só
bors
köménymag
cukor
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, a külsű leveleket, ha fonnyadtak, leszedjük, kettévágjuk, a torzsát kivágjuk. Ezután csíkokra vágjuk a káposztafejet. A megtisztított, felkockázott hagymával együtt lábasba teszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd puhára főzzük. Ezután leszűrjük. A főzővizet megtartjuk.
Az olajba beleszórjuk a lisztet, kevergetve habzásig forrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, folyamatos keverés mellett beleöntjük a (hideg) paradicsomsűrítményt, belekeverjük a káposztát, és annyi főzővízzel hígítjuk, hogy elérje a kívánt állagot. Cukrozni muszáj egy kicsit, mert különben nagyon savanyú. Kevergetve jól összeforraljuk, és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése