Ezt is a születésnapi vacsorához sütöttem. A banánkenyérnél már említett könyvből való (Péter Jánosné: Sütemények és egyéb édességek). A könyvet egyébként tizeniksz éve a férjem elődjétől kaptam egyszer névnapomra, azzal a megjegyzéssel, hogy "aztán ne csak a polcon álljon!". Hát nem sokat áll a polcon, az biztos. Hihetetlen jó receptgyűjtemény. Ezzel a recepttel régóta szemeztem, nem is tudom, miért nem próbáltam ki olyan sokáig, de most már rendszeresen sütöm vendégeknek. Előző nap előkészíthető, a vendégség napján már csak szeletelni és sütni kell.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 dl tej
1 mokkáskanál só
fél csomag sütőpor
15 dkg reszelt sajt
1 mokkáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A lisztet, a margarin felét, a tejet, a sót és a sütőport összegyúrjuk. Lisztezett deszkán hosszú, keskeny csíkot nyújtunk belőle (lehet részletekben is). A margarin másik felét összekeverjük a reszelt sajttal és a paprikával, a tésztára kenjük, és a hosszabb oldalán feltekerjük. Három darabba vágjuk, a tekercseket egyenként fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap fél centis szeletekre vágjuk, sütőlapra fektetjük a csigákat, és forró sütőben világos pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése