Öt éve tettem szert erre a receptre. Nem tudom, eredetileg honnan származik, de akkoriban egymástól függetlenül több ismerősnél is kóstoltam. A húsvét utáni időszakban ideális készíteni.
Az eredeti receptet írom le, én annyit szoktam változtatni rajta, hogy sót nem teszek bele, mert a sonkában és a majonézben amúgyis több van a kelleténél. Egyszer nem volt csemegeuborka itthon, viszont lapult a hűtőben egy fél üveg zöld olajbogyó, azzal is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
15 dkg főtt sonka
4 db főtt tojás
20 dkg csemegeuborka
1 fej lilahagyma
2 dl majonéz
4 dl víz
1,5 csomag zselatin
só
bors
Elkészítés:
A sonkát, tojást, uborkát és hagymát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a majonézzel. A zselatint elkeverjük a vízzel, olvadásig melegítjük, majd langyosra hűtjük, és a salátához keverjük. Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük, és hűtőben pár óra alatt megdermesztjük. Szeletekre vágva, salátával és friss kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése