Két hétig nyaralni voltunk, ezalatt a kiskertem durván elvadult. Momentán annyira burjánzik, hogy előbb tennék fel magamról bikinis fotót bármelyik közösségi portálra, minthogy ezt a dzsumbujt közszemlére tegyem. Ennek ellenére viszont, meglepő módon, egész szép termést hozott.
Az uborkát a gyerekek felfalták a vacsorához, a paradicsomot is megeszegettük így vagy úgy, a csilipaprika okozta a legnagyobb fejtörést. A NoSalty-n találtam egy szimpatikus receptet, nagy vonalakban lekövettem, íme:
Hozzávalók:
Kb. 40 db csilipaprika
2 szép nagy piros pritaminpaprika
5 evőkanál só
Elkészítés:
Mindent szépen összeturmixolunk, majd mehet a csírátlanított üvegekbe, és kész. Én gondosan kifőztem az üvegeket, bár alig hinném, hogy létezik olyan elszánt penészgomba, amelyik ilyen só- és kapszaicin-koncentráció mellett telepképzéssel próbálkozna.
Máskor kesztyűben csinálom. Utána ki kellett vennem a kontaktlencsémet.
1 megjegyzés:
Kedves Borcsa,
Egy 2012-es blogbejegyzéshez kapcsolódóan kereslek meg mely a lombikprojekt.blogspot.hu-n jelent meg.
Borcsa 2012. április 23. 3:01
Szia! Én biológushallgatóként a szakdolgozatomat írom egy meddőségi intézetben, ott 2-3 éve már rutinszerűen vizsgálják a hialuronsav-kötődést. A többiről nem tudok, de remélem, hogy már máshol is ez a helyzet!
Amennyiben időd és energiád engedi, szeretnék kérdezni a hialuronsav vizsgálatról illetve egyéb lehetőségről. Két daganatos betegség után küzdünk párommal a ICSI módszer eredménytelenségével és szeretnék többet megtudni a dolgokról. Kérem segítségedet.
Elnézést, hogy kommentként írok, remélem törölhető, de nem tudom a bloggeren, hogyan lehet privát üzenetet küldeni. :-/
Köszönöm! Attila
ati.hu@yahoo.co.uk
Megjegyzés küldése